-20% !

Владението. Юридически фрагменти

Изчерпан

Автор: Стоян Ставру

Художник на корица: Стоян Кораков

ISBN: 978-954-28-1736-9

Дата на издаване: 2015-09-01

Страници: 370

Корична цена: 18.00 лв.

Владението е неизменна част от вещното право. То е един от фактите с най-голямо юридическо значение, който е вълнувал юристите още от древното римско право и продължава да бъде неизменна част от съвременните европейски законодателства. Настоящата книга си поставя за цел да обедини някои по-нетрадиционни фрагменти от вещноправните проблеми на владението, включително въпросите относно фактическия състав и правните последици на придобивната давност. Богатата съдебна практика през последните години, сред която и Тълкувателно решение № 4/2012 г. на ОСГК на ВКС, съдържа огромно разнообразие от идеи, част от които са представени, анализирани и развити в страниците на настоящата книга.

За автора

Стоян Ставру завършва „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“ през 2002 г. Магистър е по „Социална и юридическа психология“ в същия университет (2010 г.). През 2009 г., защитива докторска дисертация на тема: „Правна същност на сервитутните права според българското законодателство“. През 2015 г. в СУ „Св. Климент Охридски“, Философски факултет, защитава докторска дисертация на тема: „Човешкото тяло между въплътеността и конвенцията. Съвременни перспективи“.
От 2005 г. е хоноруван асистент в СУ „Св. Климент Охридски“ по „Вещно право“ и „Гражданско право – обща част“, а от 2012 г. е хоноруван преподавател и по учебната дисциплина „Биоправо“, част от магистърската програма „Интегративна биоетика“ във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.
От 2009 г. като хоноруван преподавател в Нов български университет води курсовете „Медицинско право“, „Правни проблеми на клиничната медицина“ и „Правни проблеми в доболничната помощ“.
От 2012 г. е лектор в Центъра за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Владението. Юридически фрагменти“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *