Продължете към съдържанието

Владението. Юридически фрагменти

Автор: Стоян Ставру

Художник на корица: Стоян Кораков

ISBN: 978-954-28-1736-9

Дата на издаване: 2015-09-01

Страници: 370

Корична цена: 18 лв.

Владението е неизменна част от вещното право. То е един от фактите с най-голямо юридическо значение, който е вълнувал юристите още от древното римско право и продължава да бъде неизменна част от съвременните европейски законодателства. Настоящата книга си поставя за цел да обедини някои по-нетрадиционни фрагменти от вещноправните проблеми на владението, включително въпросите относно фактическия състав и правните последици на придобивната давност. Богатата съдебна практика през последните години, сред която и Тълкувателно решение № 4/2012 г. на ОСГК на ВКС, съдържа огромно разнообразие от идеи, част от които са представени, анализирани и развити в страниците на настоящата книга.

За автора

Стоян Ставру завършва „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“ през 2002 г. Магистър е по „Социална и юридическа психология“ в същия университет (2010 г.). През 2009 г., защитива докторска дисертация на тема: „Правна същност на сервитутните права според българското законодателство“. През 2015 г. в СУ „Св. Климент Охридски“, Философски факултет, защитава докторска дисертация на тема: „Човешкото тяло между въплътеността и конвенцията. Съвременни перспективи“.
От 2005 г. е хоноруван асистент в СУ „Св. Климент Охридски“ по „Вещно право“ и „Гражданско право – обща част“, а от 2012 г. е хоноруван преподавател и по учебната дисциплина „Биоправо“, част от магистърската програма „Интегративна биоетика“ във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.
От 2009 г. като хоноруван преподавател в Нов български университет води курсовете „Медицинско право“, „Правни проблеми на клиничната медицина“ и „Правни проблеми в доболничната помощ“.
От 2012 г. е лектор в Центъра за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Владението. Юридически фрагменти”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *