Казуси по семейно и наследствено право. Второ допълнено издание

Автор: Велина Тодорова, Димитър Топузов

Художник на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 9789542830702

Дата на издаване: 2019-12-01

Страници: 392

Корица: мека

Корична цена: 19.00 лв.

Този сборник попълва празнота в учебната литература по дисциплината Семейно и наследствено право. Негова цел е да улесни студентите и техните преподаватели в задачата им да осъществят прехода от теорията към практиката в обучението по право.

​Съдържателно сборникът предлага казуси и подбрана тълкувателна практика. Всеки от тематично обособените 78 казуса поставя въпроси от разнообразната материя на семейното и наследственото право и търси практически значимите връзки с основни институти на останалите дялове на частното право. Наред с казусите за семестриална подготовка сборникът включва и подбрани казуси, давани през последните няколко години на държавни изпити по гражданскоправни науки. Поради относително по-голямата им тежест, тези казуси са представени с разрешения.

Поместената съдебна практика е с основополагащо значение за осмислянето на основни институти на семейното и наследственото право. Макар и сравнително достъпни днес, без актуалните пояснителни бележки, които сборникът предлага, голяма част от постановленията и тълкувателните решения на ВС и ВКС представляват истинско изпитание за студентите, доколкото прилагането им се предхожда от предварителна проверка за актуалност с оглед на действащата нормативна уредба.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Казуси по семейно и наследствено право. Второ допълнено издание“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *