Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Държава и вероизповедания

Автор: Христо П. Беров

ISBN: 978-954-28-0542-7

Дата на издаване: 2012-01-01

Страници: 338

Корична цена: 14 лв.

Изданието представлява пръв систематизиран и досега единствен по обема си изследователски разрез на българските държавно-правни източници, свързани с вероизповедна тематика. То обхваща извлечения и цялостни текстове на повече от сто нормативни документи, имащи пряко или косвено отношение към религиозно-правни въпроси, снабдено е с удобни индексни регистри за търсене в предписанията и ползване на разпоредбите.

Сборникът е предназначен както за вярващите и техните религиозни общности, така и за академичната общност – юристи, богослови, философи, историци, социолози и други изследователи на религията и проблемите във взаимоотношенията между държавата и вероизповеданията. Същевременно изданието е полезно за държавни служители, които в процеса на своята работа вземат практически решения в тази особено чувствителна област на правото.

Една от основните цели на книгата е да даде възможност за по-задълбочено и по-сериозно опознаване на българската правна уредба на вероизповеданията като допринесе за обективното фокусиране върху въпроси, свързани с мястото и значението на религията и религиозните общности в съвременна европейска България.


Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Държава и вероизповедания”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *