Придобиване на контрол върху предприятия като форма на концентрация

Автор: Васил Тодоров

ISBN: 9789542816485

Дата на издаване: 2015

Страници: 300

Корица: мека

Корична цена: 18.00 лв.

В настоящото изследване се разглежда детайлно въпроса за предпоставките и процедурата за получаване на разрешение за извършване на придобиване на контрол върху предприятие или част от него.

По-голямата стойност на сделката за придобиване на контрол върху предприятие създава законово задължение да се получи разрешение от Комисията за защита на конкуренцията или от Европейската комисия – при сделки, които могат да окажат влияние върху конкуренцията в рамките на Общия европейски пазар.

Правният анализ търси и дава отговори на много практически въпроси, които възникват пред експертите (юристи и икономисти), които подготвят и реализират подобни сделки. Пример за това е анализът на същността и проявните форми на „контрола“ върху дадено предприятие, което е малко изследвана от теорията и практиката тема. Но тя има голяма практическа стойност, тъй като погрешната преценка може да доведе до реализиране на административнонаказателна отговорност и налагане на глоби на участващите в съответната сделка предприятия.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Придобиване на контрол върху предприятия като форма на концентрация“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *