Продължете към съдържанието

Особеният залог в българското право

Автор: Димитър М. Иванов

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542822998

Дата на издаване: 2017

Страници: 360

Корица: мека

Корична цена: 23 лв.

Предмет на анализ в настоящия труд е цялостната концепция за режима на особения залог като вид обезпечително средство, служещо за бързо и ефективно събиране на вземанията на кредиторите. Разгледани са всички въпроси, касаещи общия режим на особения залог – генезис, сравнителноправен и исторически преглед, същност на института и специфики на договора за особен залог.
Последователно са разгледани проблемите на отделните видове залози, на регистърното производство пред Централния регистър на особените залози, както и на изпълнението по реда на Закона за особените залози.
Накрая е отделено подобаващо внимание и на продажбата на заложеното имущество, конкуренцията между изпълнения, уредени в различни нормативни актове, както и на трансформацията на заложното право, неговата недействителност и погасяване.
Анализът на правната уредба е извършен на основата на наличната българска правна литература, заглавия на чуждестранни автори, както и на съдебната практика на българските съдилища по прилагането на ЗОЗ.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Особеният залог в българското право”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *