Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Курс по търговско право

Автор: Александър Иванов

ISBN: 978-954-28-1310-1

Дата на издаване: 2013-05-01

Страници: 396

Корична цена: 20 лв.

За разлика от останалите учебници и учебни помагала, посветени на търговското право, този има преимущество в следните две насоки: изложение, което е „разтоварено” до минимум от теория, и прецизен подбор на съдебната практика.
Във встъпителната част се прави обща характеристика на понятието за търговско право, възникването и тенденциите в развитието му,  принципите и източниците.
Основната част на книгата е посветена на субектите на търговското право, търговската правоспособност, търговския регистър и търговското представителство.
Детайлно са разгледани общите положения на търговските дружества, както и отделните видове търговци, обединения от търговци и кооперацията.
Последната част на книгата представя въпросите, свързани с преобразуването и ликвидацията на търговски дружества и всички последици, съпътстващи тези дейности.

Курсът е  резултат на научния и практическия опит на авторите  доц. д-р Рая Илиева и доц. д-р Александър Иванов – преподаватели по Гражданско право, Търговско право и Търговски сделки и несъстоятелност в ЮЗУ „Неофит Рилски”- Благоевград.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Курс по търговско право”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *