Продължете към съдържанието

Специални разузнавателни средства. Незаконосъобразно използване и прилагане

Автор: Пеню Грозев

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542824015

Дата на издаване: 2017

Страници: 208

Корица: Мека

Корична цена: 15 лв.

Настоящото издание представлява актуално изследване на една тема, която тревожи както професионалните юристи, така и гражданското общество в България. Развитието на техниката и ползването ѝ в разследването на престъпления повдига редица юридически и морално-етически въпроси.
Изследването в този труд е аргументирано критическо анализиране на дестващата правна уредба у нас, а в добавка предлага и някои идеи de lege ferenda, което го прави полезно както за практикуващите в сферата на наказателното право и процес юристи, така и за законодателя.

Пеню Грозев е последователно работи като младши съдия, следовател, преподавател по криминалистика, адвокат, а в периода 2014–2017 г. и като експерт в Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Автор е на редица лекции в областта на наказателното право: „Разследване на измами“, „Разследване на престъпления по транспорта“, „Изменение на обвинението“, „Гражданският ищец в наказателния процес“, „Документни престъпления“ и др. Съавтор е на учебник по криминалистика, в частта, разглеждаща разследването на безстопанственост. Негови статии, анализиращи използването на СРС са публикувани в редица юридически списания и сайтове.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Специални разузнавателни средства. Незаконосъобразно използване и прилагане”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *