Продължете към съдържанието

Престъпления срещу личността, извършени при професионална непредпазливост

Автор: Невена Русева

Художник на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 9789542826262

Дата на издаване: 2018

Страници: 256

Корица: мека

Корична цена: 19 лв.

Книгатa представлява частна криминалистическа методика за разследване на престъпления по чл. 123 и чл. 134 НК. В нея за пръв път са обхванати всички важни въпроси, свързани с разследването на престъпления срещу личността, извършени при професионална непредпазливост. Изданието съчетава научно утвърдените в теорията познания, практическия опит на автора и конкретните резултати от проведени емпирични изследвания сред разследващи полицаи и анализ на приключили досъдебни производства. 

В методиката авторът предлага нови и аргументирани възможности за оптимизиране на дейността по разкриване и разследване на престъпни посегателства от разглеждания вид, които биват извършвани най-вече в областите на медицината, строителството и работата със строителни машини, дърводобива и дървообработването, дейности, свързани с боравенето, транспортирането, съхранението и унищожаването на взривни вещества и боеприпаси, петролни и нефтопродукти, химически вещества и др.
В този смисъл пособието е подходящо и полезно за дейността на разследващите и правоприлагащите органи, за практикуващите адвокати и юрисконсулти, както и за обучаемите от юридическите факултети и Академията на МВР.

Доц. д-р Людмил Георгиев

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Престъпления срещу личността, извършени при професионална непредпазливост”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *