Продължете към съдържанието

Установяване и отнемане на незаконно придобито имущество в законодателствата на Република Италия и Република България

Автор: Ивайло Василев

Художник на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 9789542818823

Дата на издаване: 2015

Страници: 192

Корица: мека

Корична цена: 17 лв.

Настоящият труд представлява сравнително правен анализ на законодателствата на Република Италия и Република България в сферата на установяването и отнемането на незаконно придобитото имущество.

В него е направена правна квалификация на най-съществените форми и видове престъпна дейност, чрез които се реализират печалби и имущество с незаконен произход: укриване на данъци, неплащане на задължителни осигуровки, контрабанда, корупция, трафик на хора и наркотици, изнудване и други.

Подробно са разгледани понятията за „конфискация” и „отнемане” и някои спорни текстове в закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество (ЗОПДНПИ).

Систематизирани са основните фактори в българското и италианското законодателство за отграничаване на лица, спрямо които е предприета проверка за установяване на имущество с незаконен произход.

Умелият теоретичен анализ, както и практическата насоченост на настоящия труд го правят изключително ценен за всички юристи с интерес в разглежданата област.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Установяване и отнемане на незаконно придобито имущество в законодателствата на Република Италия и Република България”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *