Продължете към съдържанието

Международното частно право и някои разпоредби на част седма от ГПК в светлината на общностните източници

Автор: Боряна Мусева

Илюстрации от: Николай Натов

Съставител: Николай Натов

Редактор: Николай Натов

ISBN: 978-954-28-0320-1

Дата на издаване: 2008-01-01

Страници: 220

Корична цена: 15 лв.

под общата редакция на проф. д-р Николай Натов

С присъединяването на Република България към Европейския съюз неотделима част от българското право станаха и всички източници на правото на ЕС. Правото на Европейския съюз навлезе в правната ни действителност такова, каквото бе към датата на присъединяването и зае мястото си над всички актове, създадени от националния законодател. От този момент българския съдия и всеки правораздавателен орган, адвокат, нотариус стана съдия, съответно орган, адвокат, нотариус на Общността с всички произтичащи от това права, задължения и отговорности.
Настоящият сборник разглежда проблемите при връчване на съдебни и извънсъдебни документи по граждански и търговски дела, сътрудничеството между съдилищата на държавите членки по граждански и търговски дела, допускане на изпълнението на решения, издаването, поправянето и оттеглянето на удостоверенията, свързани с европейското изпълнително основание, създаване на процедура за европейска заповед за плащане, искове с малък материален интерес и др.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Международното частно право и някои разпоредби на част седма от ГПК в светлината на общностните източници”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *