Продължете към съдържанието

Проблеми на Конституцията и конституционното правосъдие

Автор: Живко Сталев

ISBN: 9546494798

Дата на издаване: 2012

Страници: 160

Корична цена: 8 лв.

Предговор

Книгата, която предлагам на вниманието на бълграските правници, включва вече обнароднвани мои статии по проблемите на Конституцията и на уреденото от нея конституционно правосъдие.

Тези статии са обнародвани в списания (сп. „Социалистическо право“ и сп. „Юридически свят“), в сборници, издадени в чест на именити наши правници, а една от тях бе обнародвана в съвместно издадената с проф. Н. Неновски брошура „Конституционният съд и правното действие на неговите решения“. Затова те са трудно достъпни за читателите, интересуващи се от проблемите, до които тези статии се отнасят. Ето защо, сърдечно благодаря на издателство „Сиела“ за готовността му да издаде този сборник.

По този повод стана необходимо някои от статиите да бъдат осъвременени, като се има предвид обнародваната след тяхното публикуване практика на Конституционния съд и правната литература.

Издаването на сборника бе улеснено от любезната готовност на адвокат Росица Балтаджиева да прегледа коректурите. За тази нейна готовност ѝ благодаря най-сърдечно.

София, март 2002 г. Живко Сталев

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Проблеми на Конституцията и конституционното правосъдие”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *