Продължете към съдържанието

Производството по новия ГПК. Изпълнителното производство

Автор: Диана Митева

ISBN: 978-954-28-0983-8

Дата на издаване: 2012-01-01

Страници: 456

Корична цена: 17 лв.

Трето преработено и допълнено издание. Големият успех на изданието и натрупването на актуални проблем от практиката, наложиха издаването на трето – преработено и допълнено издание, в което ще намерите актуални коментари на практическите аспекти в изпълнителното производство, както и текстовете на нормативната уредба.

Анализирани са проблемите на производството и връчването на книжата по изпълнителното производство; изпълнителните основания; започване, спиране и прекратяване на изпълнението; спецификациите при изпълнение на парични вземания срещу държавни учреждения, общини и бюджетно субсидирани заведения и изпълнението на не парични притежания.

Специално внимание е отделено на производството при публичната продан на имущество на регистрирано по ЗДДС лице, в качеството му на длъжник по реда на ГПК и изпълнението върху налични и безналични ценни книжа.
Коментиране е новата съдебна практика при обжалване действията на съдебния изпълнител като са обхванати и въпросите, свързани със спиране на изпълнението.

Авторите на коментара и съставителите на сборника – Мариана Обретенова (частен съдебен изпълнител – гр. Пловдив) и Диана Митева (съдия в Окръжен съд – гр. Варна) са специалисти с богат практически опит, лектори към КЧСИ и НИП.

Авторите на коментара и съставители на сборника – Мариана Обретенова (частен съдебен изпълнител – гр. Пловдив) и Диана Митева (съдия в Окръжен съд – гр. Варна) са специалисти с богат практически опит, лектори към КЧСИ и НИП.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Производството по новия ГПК. Изпълнителното производство”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *