Продължете към съдържанието

Нотариалното производство в светлината на новата съдебна практика

Автор: Весела Ивчева

ISBN: 978-954-28-0264-8

Дата на издаване: 2008-01-01

Страници: 814

Корична цена: 45 лв.

Нотариалното производство в светлината на новата съдебна практика е луксозно издание – сборник със съдебна практика и статии, касаещи недействителността на сделките.

Систематизирана удобно по теми, книгата позволява да се проследи новата практика на ВКС в областта на вещното и облигационното право.

Сборникът съдържа статии от видни наши юристи – Методи Марков, Иван Русчев, Траян Конов, Александър Кацарски и др., заедно с богата съдебна практика по проблемите на недействителните сделки, като акцентът е поставен върху практиката на ВКС от последните години.

Проблематиката е представена в петнадесет раздела, съобразно основните теми на публикуваните актове и коментари – дееспособност и компетентност; опорочаване на волята; противоречия със закона; липса на предмет; липса на съгласие; липса на основание; симулативни сделки; форма на сделката; обстоятелствени проверки и собственост; представителство; ипотеки; приложение на чл. 76 ЗН; производство; органи по нотариално производство; определения относно вписванията.

Съставител е нотариус Весела Ивчева, а Иван Донков (бивш върховен съдия) е извел основните тенденции в предложената практика в подробно въведение към първото издание.

Изданието е незаменим помощник за действащите нотариуси и помощник-нотариуси, адвокати и всички практикуващи юристи в областта на вещното и облигационното право, както и на кандидатите в конкурси за нотариуси, съдии, адвокати и т.н.

Другото предимство на сборника е актуалността на съдебната практика – от миналата и тази година – и това, че съдържа непубликувани до сега решения.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Нотариалното производство в светлината на новата съдебна практика”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *