Продължете към съдържанието

Финансово право. Пето издание

Автор: Иван Стоянов

Художник на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 978-954-28-2242-4

Дата на издаване: 2017-01-01

Страници: 516

Корична цена: 25 лв.

За първи път учебник по финансово право се издава в четири части: обща част, специална част, конституционно правосъдие в сферата на публичните финанси, казуси. Учебникът обхваща и изяснява всички институти на ФП. Особе­но актуална е глава „Управление на държавния дълг (Прав­ни аспекти)“ – някои западни автори говорят за „планина от дългове“. Това, както и други разработки, придава монографичен характер на учебника. Разработените казуси, редица­та решения на ВАС и на КС, както и предложенията de lege ferenda засилват практическата насоченост на учебника.

Финансовото право съдържа в себе си логическата и сложна връзка между финанси и право. В условията на продължа­ваща световна финансова криза въпросите на публичните фи­нанси и на финансовото законодателство придобиват особена актуалност.

Учебникът може да се ползва не само от студенти – юристи и икономисти, но и от докторанти, специалисти от практиката и от всички, които проявяват интерес към „най-деликатната работа в управлението на съвременната държава“. ​

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Финансово право. Пето издание”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *