Продължете към съдържанието

Тестове за конкурси за държавни служители. Трето допълнено издание

Автор: Невяна Кънева, Ирена Борисова

Художник на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 9789542828341

Дата на издаване: 2019

Страници: 200

Корична цена: 15 лв.

От 2004 г. всяко назначение за първи път като държавен служител преминава през конкурсна процедура, един от най-често използваните способи в която е решаването на тест. Съгласно нормативните изисквания тестът задължително включва въпроси, свързани с устройството и функционирането на администрацията. Чрез тях се цели да бъдат проверени знанията на кандидатите по специфичната за административната дейност материя за структурата на държавната администрация, органите на власт, статута на служителите, достъпа до обществена информация, защитата на класифицираната информация, издаването и обжалването на административните актове, нормативните актове.

Книгата включва 480 примерни въпроса от основните области, свързани с устройството и дейността на държавната администрация съобразно действащото законодателство към 1 януари 2019 г. Въпросите са от затворен тип, с различна степен на сложност и възможности за комбиниране в зависимост от спецификата на компетентностите, които се изискват за различни конкурсни длъжности за държавни служители. Поместени са и верните отговори, както и разпоредбите на нормативните актове, въз основа на които са подготвени въпросите.

Нашето дълбоко убеждение е, че назначенията в администрацията чрез конкурси, основани на конкуренция въз основа на знанията, нямат алтернатива. Надяваме се представените въпроси за тестове да улеснят както подготовката на кандидатите за държавна служба, така и отделните администрации при провеждането на конкурсите.

Художествено оформление: Дамян Дамянов

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Тестове за конкурси за държавни служители. Трето допълнено издание”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *