Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Предимствата на дислексията

Автор: д-р Брок Л. Айди, д-р Фърнет Айди

Преводач: Елена Филипова

Художник на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 9789542845935

Дата на издаване: 2024

Страници: 392

Корична цена: 27 лв.

„Предимствaтa на дислексията“ показва как да се възползвате от дислексията си,

 

вместо да страдате от нея.

 

„Таймс“

 

Знаете ли, че мнозина успешни архитекти, адвокати и инженери, дори прочути писатели, като деца са срещали огромни трудности да се научат просто да четат и пишат?  И най-странното е, че не въпреки, а поради тези проблеми навярно са успели да реализират мечтите си.

 

В тази преобръщаща стереотипите книга д-р Брок Айди и д-р Фърнет Айди обясняват как и защо хората, диагностицирани с дислексия (а се смята, че те са цели 20% от населението), използват различен стил на учене и усвояване, който може да даде неочаквани предимства както в класната стая, така и в професионалния и личния живот. Като използват своя обширен опит в областта на неврологията и образованието, авторите разкриват как дислектиците не само възприемат писания текст по различен от обичайното начин, но също така се справят отлично с пространственото ориентиране, често откриват неочаквани връзки, които другите пропускат, и демонстрират наистина смайваща креативност.

 

Опирайки се на лични истории и съвременни научни изследвания, „Предимството на дислексията“ предоставя безценни съвети на родителите, преподавателите и дислектиците за това как могат да разпознаят и използват силните си страни.

 

Тази книга показва не просто една нова гледна точка. Тя убедително доказва, че дислексията не е присъда – тя е възможност да бъдеш различен в свят, който цени това повече от всякога!