Продължете към съдържанието

История на българската литература

Автор: Светлозар Игов

ISBN: 9789542806349

Дата на издаване: 2010

Корична цена: 40 лв.

Допълнено и преработено издание

"История на българската литература" от Светлозар Игов представя единствения през последния половин век опит за създаване на цялостна картина на българската литература от възникването и през IX век до наши дни.
През призмата на една нова периодизационна схема авторът проследява българския литературен развой чрез характеристики на отделните литературни епохи и поредица от портрети на най-значимите писателски личности.
„История на българската литература” е едновременно и философия на българската литература, но също и философия на българската история, а това е достатъчен повод за внимание към всеки подобен опит. За пръв път събрана в пълния си обем, тя не е просто поредната история на българската литература, тя е една принципно различна история, предлагаща цялостен теоретикоисторически модел на литературата, поставяща методологическите основи на една модерна концепция на литературния развой.

 

"История на българската литература" е необходимо въведение в изучаването на българската литература за преподаватели и учащи се, кандидат-студенти, студенти, чуждестранни слависти и българисти.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “История на българската литература”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *