Продължете към съдържанието

Ерата на погрешимостта

Автор: Джордж Сорос

ISBN: 9789542800859

Дата на издаване: 2012-01-01

Страници: 267

Корична цена: 9 лв.

Какво не е наред с Америка? Защо войната срещу тероризма е обречена? Пред какви предизвикателства е изправен днешният световен ред? Къде е мястото на гражданското общество в него? Може ли Европейският съюз да се превърне в прототип на глобалното отворено общество? Какви са измеренията на световната енергийна криза? Как да осигурим балансирано развитие на световната икономика и да преодолеем недостатъците на глобализацията?
Това са част от въпросите, на които известният финансист и филантроп Джордж Сорос се опитва да намери отговор, разглеждайки проблемите на света през призмата на собствената си философия, от която се е ръководил както в работата си на финансовите пазари, така и във филантропската си дейност.
Сорос изразява мнението си, без да крие своите пристрастия, и това прави изложението му живо и въздействащо, донякъде спорно, съвсем присъщо на човек, който не притежава съвършеното познание, но си дава ясна сметка за това.

Джордж Сорос е ръководител на инвестиционния фонд „Сорос“ и основател на мрежата фондации „Отворено общество“, чрез които е дарил през годините над 6 милиарда долара в подкрепа на демократичните промени и общественото развитие на над 30 държави по света.
Наскоро списание „Тайм“ нареди Джордж Сорос сред стоте най-влиятелни личности на планетата за 2007 година.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Ерата на погрешимостта”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *