Ерата на погрешимостта

Наличен

Автор: Джордж Сорос

ISBN: 9789542800859

Дата на издаване: 2012-01-01

Страници: 267

Корична цена: 9 лв.

Какво не е наред с Америка? Защо войната срещу тероризма е обречена? Пред какви предизвикателства е изправен днешният световен ред? Къде е мястото на гражданското общество в него? Може ли Европейският съюз да се превърне в прототип на глобалното отворено общество? Какви са измеренията на световната енергийна криза? Как да осигурим балансирано развитие на световната икономика и да преодолеем недостатъците на глобализацията?
Това са част от въпросите, на които известният финансист и филантроп Джордж Сорос се опитва да намери отговор, разглеждайки проблемите на света през призмата на собствената си философия, от която се е ръководил както в работата си на финансовите пазари, така и във филантропската си дейност.
Сорос изразява мнението си, без да крие своите пристрастия, и това прави изложението му живо и въздействащо, донякъде спорно, съвсем присъщо на човек, който не притежава съвършеното познание, но си дава ясна сметка за това.

Джордж Сорос е ръководител на инвестиционния фонд „Сорос“ и основател на мрежата фондации „Отворено общество“, чрез които е дарил през годините над 6 милиарда долара в подкрепа на демократичните промени и общественото развитие на над 30 държави по света.
Наскоро списание „Тайм“ нареди Джордж Сорос сред стоте най-влиятелни личности на планетата за 2007 година.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Ерата на погрешимостта“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *