Продължете към съдържанието

Добър вечер, дами и господа! Бягството на България към свободния свят

Автор: Асен Агов

Илюстрации от: Дамян Дамянов

Дизайн на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 9789542831150

Дата на издаване: 2020

Страници: 488

Корица: мека

Корична цена: 21.9 лв.

Удивително малко българи се замислят, че като европейски граждани имат свободен достъп до земите, за които поколенията на дедите им са хвърлени в загубените балкански и две световни войни, водени в името на мъртвородения в Сан Стефано национален идеал. Tе могат да пътуват,  да търгуват и да притежават имоти там, без да рискуват дори един човешки живот. С брутния си вътрешен продукт и другия му измерител – покупателната способност – в днешни дни България е по-богата от всякога.

Въпреки тези насърчителни показатели тя крета последна в Евро­пейския съюз. Скована в управленска структура, наследена от повече от век, България се движи по инерцията, набрана в прехода ѝ към свободен пазар. Гражданите все по-често възкликват: Няма такава държава!  И махват с ръка. Бягството към свободния свят все така не приключва заради външни интереси и вътрешен опортюнизъм.

Как можем да вървим оттук нататък, устремени към своята цел – свободата?

Добър вечер, дами и господа! е дебютната книга на българския политик и виден журналист Асен Агов. От събитията, натрапили на България комунизма и неговите гонения, през свалянето на режима, бурните години на Прехода с неговите протести и митинги в търсене на политическа и гражданска свобода, чак до първите две десетилетия на XXI век – Добър вечер, дами и господа! е личен поглед към историята на съвременното българско общество, разказана сърцато и  увлекателно.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Добър вечер, дами и господа! Бягството на България към свободния свят”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *