Продължете към съдържанието

Аварии и катастрофи – Хроника на социалистическата индустриализация

Автор: Даниел Вачков

ISBN: 9789542824862

Дата на издаване: 2018-04-01

Страници: 216

Корична цена: 15 лв.

Създаден през есента на 2005 година Институтът за изследване на близкото минало идва да запълни една все по-осезаема липса в академичния и обществения живот. Комунистическото минало е загърбено, но не е осмислено и преодоляно, не е изживяно като манталитет и продължава да се възпроизвежда под различни форми.

На фона на общественото мълчание за комунизма и сблъсъците на различни частни памети, както и на различни стратегии за манипулирането им се появяват поколения без историческа памет. Ще бъде жалко, ако преминат през историята, или по-точно историята премине през тях, без да разберат какво им се е случило.

Институтът си поставя за цел насърчаването и подпомагането на изследванията в областта на съвременната българска история, както и методологическото обновяване и обогатяване на тези изследвания. Стремежът ни е да помогнем на младите хора в България и на всеки читател да получат адекватно познание за отминалия период. Поредицата „Минало несвършено“ предлага резултатите от извършваните изследвания.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Аварии и катастрофи – Хроника на социалистическата индустриализация”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *