Продължете към съдържанието

Срещу безпокойството. Игровият подход към тревогите и страховете в детската възраст

Автор: Д-р Лорънс Коен

Преводач: Лиляна Лакова-Панова

ISBN: 9789542816621

Дата на издаване: 2015

Страници: 251

Преведено от: английски език

Корица: мека

Корична цена: 14 лв.

„Срещу безпокойството „предлага цяла съкровищница от идеи как да помогнем на децата си да се чувстват по-уверени и сигурни. Лорънс Коен е написал книга, която ще бъде от помощ за всеки родител на тревожно дете. Той описва причините и симптомите на тревожното разстройство в детството и обяснява как децата могат да преодолеят дори и най-натрапчивите си страхове, когато отношенията родители – деца са изпълнени с обич и игри.

Алета Солтър, д-р по филисофия, основател на Осъзнатото родителство и автор на „Сближаване в играта“

Тъкмо това е помощта , която търсят родителита на тревожно деца! Изключителното в книгата на д-р Коен е необикновената сърдечност и топлота в стратегиите, които предлага на такива родители. Той аргументира този свой подход с прилагане на игри с убедителни обяснения как тревожността се отразява на децата и как те се лекуват от нея. Родителите ще намерят изключително много идеи, които ще им помогнат да изградят увереност в своите деца. Докато четях тази книга, непрекъснато си казвах „Това непременно ще го опитам”!

Пати Уипфлър, основател и програмен директор на „Родители и деца – ръка за ръка”

 

За автора

Лорънс Дж. Коен, доктор по философия, е клиничен психолог, специализирал в детски игри, терапия с игри и родителство. Той е автор на „Децата,родителите, играта” и съавтор заедно с Майкъл Томсън и Катрин О’Нийл Грейс на „Най-добри приятели, най-лоши врагове” и „Мамо, дразнят ме”. Д-р Коен ръководи работилници по игрово родителство за родители, учители и професионалисти, занимаващи се с гледане на деца. Живее в Бостън, Масачузетс, със съпругата си Лиз. Имат две големи деца.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Срещу безпокойството. Игровият подход към тревогите и страховете в детската възраст”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *