Продължете към съдържанието

Адаптацията в детската градина. Малка книжка за голямата стъпка

Автор: Цветелина Зидарова

Илюстрации от: Петя Димитрова

Дизайн на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542829249

Дата на издаване: 2019

Страници: 116

Корица: мека

Корична цена: 12.9 лв.

Малка книжка за голямата стъпка

Съветите тук са съобразени с особеностите на българските държавни детски градини, но са валидни и за всяко друго детско заведение.

Изпращането на детето в детска градина може да е изключително травмиращ процес както за него, така и за родителите му. Често те се оказват неподготвени за тази стъпка. Изведнъж се сблъскват с проблеми, тревоги и ситуации за които не са и подозирали. Възникват недоразумения между тях и възпитателите, а гледната точка на детето понякога остава неразбрана от никого. Резултатът е месеци плач, скандали, обвинения и страх. Изправени пред тежката дилема дали да спрат детето, или да го водят и то да страда, родителите търсят помощ и най-вече причини. Но може ли всичко това да се случи по-рано, по-лесно, по-безболезнено? Може ли детето и семейството да се подготвят за тази стъпка още от началото на лятото?

В книгата „Адаптацията в детската градина“ кратко, ясно и със схеми и илюстрации са описани гледните точки на родители, деца и възпитатели, проблемите, които биха могли да възникнат, недоразуменията и грешките, които често се правят при влизането на дете в детска градина. Цветелина Зидарова разказва и истински истории от своята практика като семеен консултант, илюстриращи процеса на адаптация в различни типове семейства и в различни житейски ситуации.

Илюстрации и изображение на корица: Петя Димитрова
Дизайн на корица: Фиделия Косева

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Адаптацията в детската градина. Малка книжка за голямата стъпка”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *