Продължете към съдържанието

150 упражнения по метода „Монтесори“ у дома

Автор: Силви Деклеб и Ноеми Деклеб

Преводач: Стефания Ранкова

Илюстрации от: Фиделия Косева

Дизайн на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542827146

Дата на издаване: 2018

Страници: 256

Преведено от: френски

Корица: мека корица

Корична цена: 13 лв.

За всички родители, които искат да възпитат увереност и независимост у своите деца и да помогнат за развитието на техния интелект и тяхното естетическо чувство още от най-ранна възраст, тази книга предлага 150 лесни упражнения, разработени на базата на педагогическите методи на Мария Монтесори.

Някои от тях са предназначени за най-малките и могат без проблеми да се правят още в първите месеци от живота на бебето, за да се стимулират неговите сетива и неговият интерес към света.

Повечето от упражненията са предназначени за деца между 2 и 4 години, но има и такива за деца на 5 и 6. Всички дейности, описани в книгата, са адаптирани по такъв начин, че да могат да се правят у дома със сравнително евтини и достъпни материали, без да е необходима помощта на учители. Целта е родителите сами да работят с децата си, да прекарват повече време заедно, да играят и да ги запознават с огромното разнообразие на света, без да ги объркват и натоварват.

Изброените занимания помагат на децата да се научат на подреденост, логика, различни умения от ежедневието, а също и да развият важни когнитивни способности, необходими по-късно в математиката, писането и ученето на език.

Превод от френски: Стефания Ранкова

Художник на корица: Фиделия Косева

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “150 упражнения по метода „Монтесори“ у дома”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *