Продължете към съдържанието

Кон-Тики

Автор: Тур Хейердал

ISBN: 978-954-649-938-7

Дата на издаване: 2012-01-01

Страници: 320

Корична цена: 9 лв.

Търсете безсмъртният шедьовър та Тур Хейердал – втора книга от поредицата на издателство “Сиела” с уникални илюстрации. “Кон-Тики” е великолепен подарък и задължително четиво за всяка библиотека.

Тур Хейердал (1914-2002) е един от най-известните историци и изследователи на ХХ век. През 1936 г. той завършва университетското си образование и заедно със съпругата си прекарва няколко години в тръстикова къща на остров в Тихия океан, изследвайки местната флора и фауна. Норвежецът е очарован от полинезийския фолклор и се натъква на изумителни легенди, сложили началото на най-прочутото му пътешествие – “Кон-Тики”. На 28 април 1947 г. Тур Хейердал и неговият екипаж отплават от Перу, въоръжени с малък сал, много кураж и няколко древни полинезийски мита. След три месеца в открито море, преследвани от морски бури, китове и акули, те стигат до бреговете на остров Пука Пука, за да докажат една от най-смелите теории в историята…

Книгата “Кон-Тики” е разказ за първата от многото експедиции на норвежеца Тур Хейердал. За това пътешествие е заснет и документален филм, спечелил “Оскар” през 1951 г.
Очаквайте на пазара от издателство “Сиела” и следващия шедьовър на Тур Хейердал – “Тигрис”.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Кон-Тики”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *