Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Тялото. Наръчник за употреба

Автор: Бил Брайсън

Преводач: Анна Карабинска-Ганева

Илюстрации от: Дамян Дамянов

Дизайн на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 9789542831259

Дата на издаване: 2020

Страници: 416

Преведено от: английски

Корица: твърда

Корична цена: 29.9 лв.

Прекарваме целия си живот в едно тяло и въпреки това повечето от нас имат съвсем бегла представа как работи то и какво се случва вътре в него. С много чувство за хумор, огромно количество любопитна и полезна информация, както и немалко вълнуващи и куриозни истории Бил Брайсън се е заел с трудната задача да обясни на достъпен език как функционира може би най-сложната форма на живот, която познаваме – човекът.

В „Тялото – Наръчник за употреба“ авторът прави същото за медицината, което през 2003 г. направи за историята на науката със своя невероятен труд „Кратка история на почти всичко“. Този път Брайсън разказва накратко историята на човешкото тяло и на невероятните опити на поколения медици и биолози да го разберат и да го предпазят от болести.

Тази книга е резултат от усилен труд, множество интервюта с някои от най-големите съвременни специалисти и допитване до стотици специализирани издания. В нея се разбиват много митове и се дава ясна представа както за огромното количество нерешени въпроси в медицината, така и за невероятният напредък, постигнат в нея през последните десетилетия.

 

Превод от английски: Анна Карабинска-Ганева

Художник: Дамян Дамянов

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Тялото. Наръчник за употреба”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *