-10% !

Произход на всичко

Изчерпан

Автор: Дейвид Крисчън

Преводач: Мария Иванова-Атанасова

Илюстрации от: Дамян Дамянов

Дизайн на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 9789542830016

Дата на издаване: 2019

Страници: 312

Преведено от: английски

Корична цена: 17.90 лв.

Повечето историци изследват детайлите – точните дати, личностите, документите. Но какво трябва да се направи, за да се изследва цялата история – от Големия взрив до наши дни, че и какво ни очаква в бъдеще? Как погледът към цялото протежение на историята ще промени начина, по който гледаме на Вселената, на Земята и на нашето собствено съществуване?

Това са въпроситe, на които Дейвид Крисчън се стреми да отговори, създавайки проекта „Голямата история“. Това е различната история, която не признава националните граници и разкъсания начин, по който се преподава науката за миналото. Той повежда на пътешествие през всичките 13,8 милиарда години и ключовите събития в тях, от които в крайна сметка произхожда всичко. Началото на Вселената, събуждането на живота, появата на човека и предизвикателствата на бъдещето – всичко това е една цялостна история, която всеки трябва да познава.

„Написах тази книга с оптимистичното убеждение, че ние, съвремен­ните хора, не сме обречени на хронично състояние на фрагментарност и безсмислие. От творческия ураган на съвремието ни се появява един нов, световен разказ за произхода, изпълнен с толкова смисъл, благоговение и загадки, колкото и всеки един традиционен разказ за произхода, но ос­новаващ се на съвременните научни постижения на редица дисциплини. “

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Произход на всичко“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *