Продължете към съдържанието

Мистерии в историята

Автор: Брайън Хотън

ISBN: 978-954-28-0952-4

Дата на издаване: 2012-07-01

Страници: 302

Корична цена: 15 лв.

„Мистерии в историята” е завладяващо четиво за задълбочено проучване на археологически находки, исторически сведения и загадки, засягащи 35 древни народи, места и предмети от целия свят.

 

Книгата на Хотън отвежда читателя на незабравимо пътешествие – от 8000-годишния каменен кръг в Набта Плая до чудото на Индия – Тадж Махал; от мистериозната Нюпортска кула на Роуд Айланд до енигматичната Ройстънска пещера в Обединеното кралство; от загадъчното средновековно крепостно селище Рен льо Шато до импозантния древен укрепен столичен град на Велико Зимбабве.

 

Въз основа на възможно най-обилен археологически материал „Мистерии в историята” ще ви представи:

·        Невероятните археологически находки на светилището в Гьобекли тепе в Турция, датиращо отпреди 11 000 години.

·        Разгорещените спорове за това, дали „фосилът Ида” – на възраст от 47 милиона години – е липсващото звено в еволюционната история на човека.

·        Какво стои всъщност зад някои твърде спорните артефакти от древността, като Желязната кула в Делхи, Съкровището на Оук Айланд и египетските лампи от Дендера.

·        Какво се е случило на внезапно изчезналите неандерталци.

 

В тази чудесен справочник са включени и 36 снимки и илюстрации, за да бъде задоволено максимално любопитството и на най-запалените търсачи на мистерии от миналото.

 

Брайън Хотън изследва праисторическите мегалитни обекти, древните светилища и свръхестествените елементи във фолклора и пише за тях. Първата му книга „Скритата история: Изчезнали цивилизации, тайно знание и древни мистерии” е преведена на 11 езика (включително и на български). Брайън много отдавна е пленен от древния свят с неговите приказки за свръхестествени неща, а първата искра на тази любов пламва при посещението му на неолитните камерни гробници в Котсуолд Хилс в Англия. Сега живее в Гърция.

 

За автора

 

Брайън Хотън е квалифициран археолог, който изследва и пише за праисторическите мегалитни обекти, древните светилища и свръхестествените елементи във фолклора.

Първата книга на Хотън – „Тайната история на изчезналите цивилизации, тайни знания и древни мистерии”, е публикувана през януари 2007 г. и оттогава е преведена на 11 езика, включително на немски, руски, гръцки и китайски. Втората му книга, „обитавани от духове пространства и свещени места”, е отпечатана от издателство „Ню Пейдж Букс” през юли 2008 г. Третата книга на автора, отново за същото издателство, „Познанието на духа”, излиза през септември 2008 г.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Мистерии в историята”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *