Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Кратка история на почти всичко

Автор: Бил Брайсън

Преводач: Маргарита Хаджиниколова

Илюстрации от: Дамян Дамянов

Дизайн на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 9789542822318

Дата на издаване: 2017

Страници: 504

Преведено от: английски език

Корица: твърда

Корична цена: 23 лв.

Европейска награда „Декарт“ за популяризиране на науката

„Кратка история на почти всичко“ на Бил Брайсън събира на едно място най-важното и най-интересното, което трябва да знаете за съвременната физика, астрономия, биология, генетика, геология и изобщо за развитието на природните науки. По достъпен, разбираем и изключително забавен начин авторът обяснява сложни концепции като Големия взрив, еволюцията, тектониката, размера на ядрото на атома и дори квантовата физика.

Бил Брайсън ще ви помогне да си представите и да разберете всъщност колко малък е протонът, колко далеч от нас е Юпитер и защо котката на Шрьодингер е едновременно жива и мъртва.

От тази книга ще научите и какво ще се случи при евентуален сблъсък на Земята с астероид и каква е опасността от избухването на супервулкан, като този, който се крие под националния парк „Йелоустоун“.

„Кратка история на почти всичко“ е разказ и за самите учени, които се справят с огромни предизвикателства и попадат и в не една или две абсурдни и смешни ситуации, докато търсят отговори на най-значимите въпроси в науката.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Кратка история на почти всичко”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *