Продължете към съдържанието

Истината за смъртта на Хитлер

Автор: Жан-Кристоф Бризар

Преводач: Гриша Атанасов

Илюстрации от: Живко Петров

Дизайн на корица: Живко Петров

ISBN: 9789542827542

Дата на издаване: 2018

Страници: 300

Корица: мека

Корична цена: 17.9 лв.

Намират и документи от аутопсии, които посочват отравяне с цианид, а сетне и показания на хора от обкръжението му, които очевидно си противоречат как се е самоубил – с изстрел в главата или в устата. Откриват и доказателства, че до последните дни на април 1945 г. близо до бункера на Хитлер е имало функционираща писта с готов самолет, а упорито не изчезва и теорията за подводницата, която може би го е отвела към Южна Америка.

В годините след разгрома на Третия райх Сталин твърди публично, че Хитлер е избягал, и всъщност СССР никога не признава, че руските войници са открили неговия труп. Какво се е случило през хаотичното лято на 1945 г., чие тяло руските служби си оспорват и дори крадат една от друга, погребват тайно, а години по-късно отриват и пренасят отново? И защо до наши дни Русия не допуска щателен анализ на останките, които се приписват на фюрера? 

Кое в крайна сметка е истината? Най-сетне в тази книга се публикуват снимки на всичко, което е запазено, а останките са изследвани от медицинското светило Филип Шарлие – доктора по съдебна медицина, идентифицирал черепа на крал Анри IV.

Превод: Гриша Атанасов
Дизайнер на корица: Живко Петров

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Истината за смъртта на Хитлер”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *