Продължете към съдържанието

Еволюция на всичко

Автор: Мат Ридли

Преводач: Елена Павлова

Илюстрации от: Фиделия Косева

Дизайн на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542824596

Дата на издаване: 2018

Страници: 392

Преведено от: английски език

Корица: Мека корица

Корична цена: 17.9 лв.

Човешкото общество еволюира непрестанно. Книгата на Мат Ридли е най-добрият начин да се проумее как се променя човешкият свят – досущ като природата около нас. Измененията в човешките институции, предмети и навици са постепенни, неотклоними и неизбежни. По-голямата част от тях са резултат от действията на хората, но не и от планирането им – те се появяват от отношенията между милиони, но не от плановете на единици. 

Събирайки на едно място впечатляващо количество доказателства от науката, икономиката, историята, политиката и философията, Ридли разбива мита, че големите събития се диктуват отгоре, независимо дали от политици, бизнесмени, учени или религиозни водачи. Точно обратното – най-големите ни постижения се формират по естествен еволюционен път. И разбирането на тези механизми показва поне малко накъде отиваме.

Ридли оборва идеята за намеса отгоре и ясно показва как еволюционната теория е приложима при описването на Вселената, морала, гените, икономиката, културата, технологията, ума, популацията, образованието, историята, управлението, бог, парите… и бъдещето.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Еволюция на всичко”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *