Продължете към съдържанието

Големите пет. Как да живеем по-дълго и здравословно

Автор: Дейвид Фишър

Преводач: Пламен Кирилов

Художник на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 9789542821342

Дата на издаване: 2016

Страници: 224

Преведено от: английски език

Корица: мека

Корична цена: 12 лв.

В книгата „Големите пет“ преподавателят по медицина от Харвард Санджив Чопра се спира на пет начина, по които без много разходи и без да променяте тотално своя начин на живот, можете да си помогнете в борбата със стареенето и хроничните заболявания.
Авторът е брат на световноизвестния писател Дийпак Чопра. За разлика от него обаче Санджив Чопра не популяризира алтернативната медицина и базира твърденията си само на изследвания, публикувани в престижни научни издания. В „Големите пет“ авторът е синтезирал резултатите от стотици проучвания, за да докаже, че кафето, витамин D, ядките, спортът и медитацията имат безспорно положителен ефект върху здравето на повечето хора.

Чопра е категоричен – спортът може да ни направи по-умни, медитацията намалява стреса, ядките са полезни за сърцето, мозъка и храносмилателната система, кафето може да ни предпази от чернодробни заболявания, а подценяваният витамин D е незаменим за доброто здраве на хората и затова не бива да избягваме слънчевите лъчи. С помощта на журналиста Дейвид Фишър авторът проследява историята на всяко едно от тези „природни лекарства“. Чопра признава, че нито една от „големите пет“ стъпки към здравето, не е панацея и съветва винаги при проблем да се консултираме с лекар и да се доверяваме на предписаните от медиците лекарства.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Големите пет. Как да живеем по-дълго и здравословно”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *