Продължете към съдържанието

Без болка – преработено и допълнено издание

Автор: Пийт Eгoскю

Преводач: Юлия Стоянова

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542842972

Дата на издаване: 2023

Страници: 292

Корична цена: 18 лв.

„Без болка“ се основава на много дълбоко разбиране на човешката физиология. Тя ни показва как може да се прекъсне веригата на болката и по естествен път да се излекува едно от най-значителните страдания на нашето време.

Дийпак Чопра

Страдах от периодични проблеми с гърба през целия си живот. Ме­тодът на Егоскю е първото нещо, което установих, че коригира стойката ми и напълно облекчава тази разяждаща болка. Правя моите упражнения по метода на Егоскю само за няколко минути, всеки ден и това промени живота ми.

Джон Дейвид Ман, съавтор на поредицата „Дай, за да получиш“

Пийт Егоскю е световноизвестен физиолог и създател на революционна система за справяне с болката и подобряване на функционирането на мускулно-скелетната система. Тази система вече се прилага успешно десетилетия наред, включително от много професионални спортисти, а книгата „Без болка“ се е превърнала в международен бестселър. Затова и авторът предлага това ново, преработено, адаптирано за съвременния живот издание.

„Без болка“ е едновременно книга за човешкото здраве и книга за личностно израстване – за това как човек може да вземе живота си в ръце и с прости стъпки да подобри състоянието си, като със собствени сили победи едно от най-големите предизвикателства пред себе си. Хроничната болка е един от най-разпространените проблеми пред хората днес. Съвременният начин на живот не дава възможност на тялото да функционира по естествения за него начин. Седенето по цял ден, изкривяването на стойката, отслабването на мускулите, които не се използват ежедневно, предизвикват постепенни изменения в мускулно-скелетната система, които водят до зачестяване на травмите и до болки, за които медицината невинаги успява да предложи трайно облекчение.

Революционният метод на Пийт Егоскю представлява набор от сравнително лесни упражнения, които да коригират изкривената стойка, да възвърнат силата на мускулите и да направят травмите по-малко вероятни. В книгата са описани поредици от упражнения за различните части на тялото – от стъпалата, през таза, различните части от гръбнака, чак до китките. Авторът обяснява подробно както функционирането на цялата мускулно-скелетна система, така и причините за някои от най-разпространените травми, проблеми и изкривявания – включително артрит, плантарен фасциит, увредени колена, сколиоза, болезнени мускулни крампи, шипове, главоболие, възпалени сухожилия…

За много от тези проблеми има нужда от сериозно медицинско лечение. То обаче може да се окаже по-успешно, ако бъде съпроводено с упражнения, които да укрепят и коригират мускулно-скелетната система. А те могат да бъдат успешни, ако човек има вяра в собствените си способности да победи болката – вяра, която Пийт Егоскю вдъхва със своите изпълнени със съчувствие и разбиране съвети.