Продължете към съдържанието

Езици за функционално и логическо програмиране

Автор: Проф. Магдалина Тодорова

ISBN: 978-954-28-0828-2

Дата на издаване: 2010-11-01

Страници: 228

Корична цена: 8 лв.

Функционално програмиране (първа част)

Книгата включва двата най-разпространени езика за изкуствен интелект Lisp и Prolog. Структурирана е в две части. В първата са разгледани основните аспекти на функционалното програмиране. Предложено е детайлно описание както на референциално транспарентното подмножество, така и на основните деструктивни конструкции на езика Lisp и по-точно на неговия модерен диалект Scheme.
Във втората част са представени основните елементи на логическото програмиране. Изложението се базира на езика Prolog и е структурирано в три части: теоретични основи на езика, основни конструкции за програмиране и приложения на езика. В изложението се акцентира върху изучаването на техники за програмиране на езика Prolog и овладяването на средата за програмиране Visual SWI Prolog 5.0.
Материалът е представен леснодостъпно и е богато илюстриран с програми.
Включени са също голям брой задачи за самостоятелна работа и теми за писмен изпит, а също така и решения на някои от задачите.
Книгата може да бъде полезна както на студенти, които изучават основите на функционалното програмиране, така и на ученици от математически гимназии, на математици, физици и инженери, професионалисти и любители информатици.  

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Езици за функционално и логическо програмиране”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *