Продължете към съдържанието

Курс по творческо писане

Автор: Йосип Новакович

ISBN: 978-954-28-0500-7

Дата на издаване: 2012-01-01

Страници: 324

Корична цена: 12 лв.

Основни принципи, ясни насоки, подкрепени с примери от творчеството на класически и съвременни автори, изобретателни упражнения и методи за оценяване на вашия напредък

 

Това е книга образец на най-доброто, което един курс по творческо писане предлага – основни принципи, които провокират мисълта, и примери от творчеството на класически и съвременни майстори на литературата, които илюстрират разглежданите теми. Всяка глава завършва с упражнения по творческо писане. В тях ще намерите въпроси за самооценка, които ще ви помогнат да изградите представа за своята работа, да придобиете по-внушителен авторски глас и да усъвършенствате собствения си стил.

 

"Задълбочена и красноречива, тази книга е една от най-добрите за преподаване и усвояване на изкуството да пишеш… тя превръща цялостния процес в нещо много по-достъпно и вдъхновяващо."

Даяна Абу-Джабер, Портланд Юнивърсити

 

"В Курс по творческо писане Йосип Новакович не съобщава истини от последна инстанция, нито изброява задължителни правила за създаване на художествен разказ. Той предлага приятелски и полезни съвети на един писател към друг писател. "

Мери Грим, Кейс Уестърн Ризърв Юнивърсити

 

"Всеки, който преподава творческо писане, може да извлече истинска полза от тази книга. "

Питър Шмит, Маями Юнивърсити

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Курс по творческо писане”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *