Продължете към съдържанието

Това е моето минало. Спомени, дневници, свидетелства. Том 3

Автор: Съставител: Ивайло Знеполски

Илюстрации от: Ивайло Знеполски

Съставител: Ивайло Знеполски

ISBN: 9789542816911

Дата на издаване: 2015

Страници: 436

Корица: мека

Корична цена: 5 лв.

Поканата, отправена към желаещите, е да разкажат живота си или да изпратят дневници и документи от периода 1944 – 1989 г. Инициативата беше посрещната с интерес и в института постъпиха голямо количество тестове, документи, фотографии и артефакти. Всички те, не само отличените, са ценни, доколкото носят духа на епохата, па било понякога само чрез някой важен и неочакван детайл от онова време.

За съжаление, обемът на този метериал не позволява да бъде представен в своята цялост, но останалите извън публикацията текстове ще бъдат използвани в следващи инициативи на института. Подготвянето за печат на подбраните спомени не беше никак лесно, тъй като повече от половината от тях бяха изпратени в ръкопис или на пишеща машина. Но резултатът си струваше усилията.

Изданието ще бъде истинско откровени за тези, които искат по-добре да разберат времето на комунистическия режим, но едновременно то представлява и нещо много повече от исторически извори за професионални историци. Пред нас е вълнуващо и често разтърсващо четиво, въвеждащо ни в интимния свят на реално съществували и съществуващи хора, с много различни, често противоположни съдби – пречупени, трагични, но и борещи се, а и такива под знака на сигурността и социалното преуспяване или принудени да се оставят на течението на живота… 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Това е моето минало. Спомени, дневници, свидетелства. Том 3”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *