Продължете към съдържанието

Сивия вълк. Бягството на Адолф Хитлер

Автор: Джерард Уилямс

Преводач: Илия Илиев

ISBN: 978-954-28-1563-1

Дата на издаване: 2014-09-01

Страници: 424

Преведено от: немски език

Корична цена: 19.9 лв.

Това сензационно твърдение е на британския журналист Джерард Уилямс и на военния историк Саймън Дънстън в книгата им Сивият вълк – бягството на Адолф Хитлер.В продължение на пет години те предприемат пътувания на три континента, проучват стотици исторически документи и събират личните свидетелства на много от участниците в осъществяването на това невероятно трудно бягство, продължило 53 дни.

Авторите на книгата цитират експерти, според които в бункера на Фюрера навремето са били екзекутирани негов двойник и двойничка на Ева Браун и след това труповете им са били изгорени. Откритата там част от череп, с която руснаците разполагат и досега, не е на Хитлер, защото е женски. Той не е и на жена му, защото в него има дупка от куршум, а за Ева Браун се твърди, че се е самоубила с цианид.

Според авторите, ЦРУ и ФБР са знаели за бягството, но са го запазили в тайна, като в замяна са получили достъп до ракетните и атомните технологии на Третия райх, както и до плячкосани от нацистите безценни произведения на изкуството.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Сивия вълк. Бягството на Адолф Хитлер”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *