Продължете към съдържанието

Нюрнберг Злодейството на съд

Автор: Джоузеф Персико

ISBN: 978 954-649-882-3

Дата на издаване: 2012-01-01

Корична цена: 14 лв.

В своя забележителен преразказ на историята на Нюрнбергските процеси Джоузеф Персико не само пресъздава мащабността на това драматично събитие, но и съобщава неизвестни досега, шокиращи подробности, отнасящи се до всички участници. Като използва нови източници – записките на психиатъра и на началника на затвора, бележките на съдиите и прокурорите, писмата и дневниците на подсъдимите, – Джоузеф Персико разкрива всекидневната принуда на компромисите, непоклатимостта и разрушителността на сляпата вяра,  противоречията между закона и жаждата за отмъщение, напрежението и недоверието между Изтока и Запада в началото на Студената война.

Шестдесет години след тяхното начало Нюрнбергските процеси остават пример за това как злодейството може и следва да бъде изправено на съд. Историята трябва да напомня на всяко следващо поколение, че отговорността за извършени престъпления се поема лично от извършителите.

Тази книга е написана толкова увлекателно и вълнуващо, че се чете като роман на Робърт Лъдлъм.
По тази книга е създаден едноименният американски филм с участието на Алек Болдуин, Джил Хенеси, Брайън Кокс, Макс фон Сюдоф и Кристофър Плъмър.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Нюрнберг Злодейството на съд”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *