Продължете към съдържанието

Кратка история на социалистическа България: успехи и провали 1944-1989

ISBN: 978-954-28-1364-4

Дата на издаване: 2013-09-01

Страници: 328

Корична цена: 16 лв.

Предлаганият труд е не само историческо съчинение по замисъла, вложен в него. Авторът е позната фигура на българското общество през последните две десетилетия със своята издателска и публицистична дейност, но той е и активен участник в изграждането на социализма през последните две десетилетия преди да слезе от историческата сцена. Затова целта му е да изложи фактите, такива каквито са отразени в официалните документи и статистически справочници от периода 1944-1989 г. Както и личните си оценки, като участник в част от описаните събития, но без идеологически обременени тези и носталгични настроения към „доброто старо време”.

Изследването е опит за надпартийно послание към сегашни и бъдещи читатели, което да им припомня създаденото и неосъщественото от техните предшественици като част от историята на българската държава, но съпоставимо с тогавашното развитие на Европа и света.

Както всяко съчинение, и това само предизвиква критиците си. В случая най-важният критерий са младите хора, които са разбрали, че няма по-важно и полезно от Истината.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Кратка история на социалистическа България: успехи и провали 1944-1989”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *