Продължете към съдържанието

История на човечеството

Автор: Сирил Ейдън

ISBN: 978-954-28-0180-1

Дата на издаване: 2012-01-01

Страници: 440

Корична цена: 22 лв.

Уникално пътуване във времето и пространството от зората на човечеството до сега

Тази книга не е просто история на света, а история за света. Единствената история, претендираща да бъде с нещо полезна на читателя, е тази, която разказва не само какво се е случило, но се опитва да обясни и защо това се е случило по този начин.

В нея се проследяват успехите и нещастията, сполетели човечеството от времето, когато нашите прадеди са направили първите си опити да напуснат Африка, до деня, когато човешки същества стъпват на Луната; от времето на строежа на пирамиди до създаването на световната електронна мрежа.
Базирайки се на последните изследвания на историците и на археолозите, книгата съсредоточава вниманието не върху обичайното изреждане на различни царе и царици, битки и политически ходове, а върху промените, които наистина  са дали своето отражение върху живота на хората по цялото земно кълбо: неолитната революция в селското стопанство, откриването на писмеността, възникването и залезът на империите, раждането на световните религии, индустриалната революция… Авторът задава въпроса, дали всички ние сме се променили, или сме още същите от времето на каменната ера, само където живеем в космическия век, който сами сме създали, но вече изпускаме от контрол?

В тази книга е разказана историята за разселването на първобитните хора от тяхната обща прародина – Африка, по целия свят. Ще стане дума както за техните постижения, така и за нещастията, които са ги сполетели през изминалото оттогава време. Това е също така история на някои от идеите, които са владели душите на хората и особено тези, свързани с религията, политиката и заобикалящата човека действителност.

Всъщност това е един от възможните разкази, който не претендира да е единствено верният, защото всеки разказвач на подобни разкази вижда нещата по различен начин. Една безпристрастна и строго обективна история на човечеството би била най-скучното нещо, което можем да си представим: изброяване на лични и местни имена, както и на дати, което би било и доста безполезно. Единствената история, претендираща да бъде с нещо полезна на читателя, е тази, която разказва не само какво се е случило, но се опитва да обясни и защо това се е случило по този начин. Но всяко едно подобно обяснение носи неизбежно отпечатъка на подготовката и предразсъдъците на неговия автор и в това отношение настоящата книга не прави изключение.

Колекция HISTORIA incόgnitaсигурен мост през времето и пространството към най-тайнствените и вълнуващи моменти на човечеството; изненадващ, но надеждно документиран разказ за ключови събития в миналото. Книги, които разкриват по достъпен начин събития, погледнати от неочакван ъгъл. Колекция, създадена да популяризира историята; да забавлява и изненадва широката публика.  

HISTORIAincógnita: историята видяна от нова гледна точка.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “История на човечеството”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *