Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Реши се

Автор: Шерил Сандбърг

Преводач: Пламен Кирилов

ISBN: 978-954-28-1567-9

Дата на издаване: 2014-09-01

Страници: 264

Преведено от: английски

Корична цена: 15 лв.

Тридесет години след като жените стават 50 процента от завършилите колеж в Съединените щати, мъжете все още заемат по-голямата част от лидерските позиции в правителството и в бизнеса. Това означава, че гласът на жените все още не се чува достатъчно силно, когато се вземат решения, които засягат живота им. В „Реши се“ Шерил Сандбърг изследва въпроса защо напредъкът на жените и стремежът им към управленски позиции е в застой, обяснява първопричините и предлага разумни решения, които могат да помогнат на жените да достигнат пълния си потенциал. Шерил Сандбърг е главен оперативен директор на Фейсбук и се нарежда в списъка на 50-те най-влиятелни жени в бизнеса на „Форчън“, както и като един от 100-те най-влиятелни хора в света. През 2010 г. тя даде една завладяваща лекция в TED, в която описва как жените неволно спират самите себе си по пътя на кариерата си. В „Реши се“, Сандбърг навлиза по-надълбоко в тези въпроси, като съчетава лични анекдоти, статистика и данни от изследвания, за да ни насърчи да се борим с пристрастията и дискриминацията, които заобикалят живота ни и всеки избор, който правим. Тя разказва за собствените си решения, грешки и всекидневната борба, която води, за да направи правилния избор – за себе си, за кариерата си и за семейството си.

Реши се“ ще вдъхнови жените да се съсредоточат върху това, което могат да правят, вместо върху това, което не могат.

Откровено и дръзко… Новият манифест на жените на работното място.
Опра Уинфри

„Реши се“ е не толкова последният манифест на феминизма, колкото посвещение в него и повод за празненство… Много, много жени, млади и стари, от елита или не, ще видят в тази книга поглед към собственото си бъдеще, ще я намерят за освежаваща, може би дори за революционна.
Ана Холмс, The New Yorker

Зачетох тази книга, заинтересован по две линии – като главен изпълнителен директор и като баща на деветгодишната си дъщеря. И в двете си качества чувствам, че „Реши се“ е задължително четиво.
Мохамед Ел-Ериан, изпълнителен директор на „ПИМКО“ във „Форчън“

Манифест… 50 години след „Тайната на женствеността“, Сандбърг поставя въпроси, присъщи на XXI век, за които Бети Фрийдан не си е и мечтала… „Реши се“ ще бъде влиятелна книга. Тя ще отвори очите на жените, израснали с мисълта, че феминизмът е древна история – жени, които изтръпват при споменаването на самата дума „феминизъм“, а в същото време влизат свободно през вратите, които той е отворил. Тази книга ще окуражи жените да проявяват решителност в професионалния си живот.
Джанет Маслин, The New York Times

Ако сте харесали лекцията на Шерил Сандбърг в TED по темата защо има толкова малко жени лидери, или ако просто вярвате – както вярвам и аз, – че имаме нужда от повече равенство в заседателната зала, тогава тази книга е за вас. Като главен оперативен директор на Фейсбук Шерил Сандбърг има опит от първа ръка в това как наличието на повече жени на ръководни позиции помага на бизнеса и обществото. „Реши се“ е задължително четиво за всеки, който има желание да се бори срещу неравенството и несправедливостта.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Реши се”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *