Продължете към съдържанието

Практически анализ на финансови отчети – Концепция и примери

ISBN: 978-954-28-1558-7

Дата на издаване: 2014-08-01

Страници: 174

Корична цена: 20 лв.

Когато разполагате със специализирана програма за анализ на финансови отчети това е лесно – въвеждате данните от Счетоводния баланс, Отчета за приходите и разходите, Отчета за паричните потоци и… готово! Разполагате с десетки страници финансови съотношения, анализ на структурни изменения, динамика, таблици, диаграми. Можете да предложите стратегии за преструктуриране и всичко това след 10-15 минути работа на компютъра.

Какво се случва, ако няма компютър и програма за анализ?

Пред Вас са само Счетоводния баланс, Отчета за приходите и разходите и Отчета за паричните потоци. В най-добрия случай – пълният комплект годишен финансов отчет. При това имате 10-15 минути да направите това, което би направила програмата за анализ на финансовите отчети – да анализирате, да предложите, да знаете каква допълнителна информация трябва да поискате. За да успеете Ви трябва алгоритъм – предварително изградена последователност, която да следвате.

Целта на това учебно-методическо ръководство е да Ви подпомогне в тази насока – да анализирате, да предложите следващите стъпки, да изисквате допълнителна информация.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Практически анализ на финансови отчети – Концепция и примери”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *