Продължете към съдържанието

Креативен отбор

Автор: Кен Косиенда

Преводач: Тодор Кенов

Илюстрации от: Стоян Атанасов

Дизайн на корица: Стоян Атанасов

ISBN: 9789542828662

Дата на издаване: 2019

Страници: 312

Преведено от: английски

Корица: твърда

Корична цена: 24.9 лв.

Стотици милиони използват продуктите на Apple всеки ден. Няколко хиляди работят в централата на Apple в Купертино. Но броени единици сядат пред чертожната дъска и участват в креативния процес по създаването на легендарния софтуер на компанията.

„Креативен отбор” е личният мемоар на един от тези хора – Кен Косиенда, високо ценен програмист, който работи по софтуера на iPhone, iPad и браузъра Safari. И работата му се оценява често пряко от самия Стив Джобс, за срещите си с когото той разказва в завладяващи подробности.

Това е история за изкуството на програмирането, но много повече за изкуството на човешкото въображение. В процеса на креативния отбор се сливат вдъхновение, сътрудничество, знания, вкус и емпатия, които в синхрон помагат да се преодолеят всяка криза и препятствие. Иновацията се ражда точно по този начин – и Косиенда отхвърля твърдението, че успехът е 1% вдъхновение и 99% труд. Всъщност трудът е много повече.

Аз бях свидетел и участник в тези времена и промени. Започнах да програмирам за iPhone, когато софтуерните ин­женери и дизайнери по този секретен проект можеха да се поберат в малка заседателна зала. Ако ме попитате за пър­вия iPad, спокойно бих могъл да го нарека К48, вътрешното кодово название, което ние, разработчиците, използвахме, преди Стив Джобс и маркетинговият отдел да изберат съ­щинско име на продукта.

 

Превод от английски: Тодор Кенов

Дизайнер на корица: Стоян Атанасов

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Креативен отбор”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *