Продължете към съдържанието

Как да защитим полезните модели + CD

Автор: Павко Иларионов

ISBN: 978-954-28-0276-1

Дата на издаване: 2012-01-01

Страници: 276

Корична цена: 15 лв.

Монографията „Полезните модели“ е първата книга от поредицата „Как да защитим“. Авторът разглежда създаването, експертизата, регистрацията и използването на едни от основните обекти на индустриалната собственост – полезните модели, известни още и като „малките изобретения“. Полезните модели, сравнително нови за България, са изключително важни за българската икономика в момента. Те придобиват все по-широка популярност и все по-голямо значение в икономически аспект, като това наложи и законодателна промяна. Всички анализи и избоди в монографията са съобразени с влезлия в сила от 9.11.2006 г. Закон за патентите и регистрацията на полезните модели.
Освен исторически преглед на защитата на полезните модели по света и в България, книгата посочва източниците на правно регулиране, очертава обектите, които подлежат на закрила, както и характерните за тях групи признаци. Акцентира се върху съдържанието на заявките, особеностите в описанието и съставянето на претенциите с логическа структура, експертизата в Патентното ведомство, критериите за регистрация, сроковете на закрила и съдебната практика. За специалистите ще бъде интересен и направеният от автора преглед на някои водещи чуждестранни законодателства, Международната патентна класификация, както и анализа на регистрационната активност на полезните модели в България.
Книгата е предназначена за широк кръг специалисти, работещи в сферата на патентното дело – представители по индустриална собственост, патентни специалисти, юристи, студенти, рекламни агенции, както и за изобретатели и бизнесмени, които са преките потребители на разглежданата индустриална собственост при осъществяване на фирменото ръководството.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Как да защитим полезните модели + CD”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *