Продължете към съдържанието

Цветовете на живота

Автор: Лиса Айсату

ISBN: 9789542837374

Дата на издаване: 2021

Страници: 192

Корична цена: 29.9 лв.

Никой друг не е способен да изрисува човешките страхове, надежди и мечти със същия размах и проникновеност като Лиса Айсату. Тук тя е подбрала най-красивите си рисунки ̶ и добре познати, и съвсем нови, и ги е свързала в докосваща история за живота такъв, какъвто е. Описала е всевъзможни състояния на духа – любов, тъга, съмнение, болка и радост оживяват върху страниците под съпровода на четката ѝ и достигат до най-съкровените кътчета на сърцето ни.

Книгата е разделена на шест глави: детството, времето на любопитство и опознаване на света, когато лятото е по-зелено, а зимата – по-бяла. Юношеството, носещо бури от емоции, тежки житейски избори и опияняващи приятелства. Живота на възрастния с многото си нови отговорности и неизбежни решения. Семейния живот, който ни завихря с хаоса, недостига на време и силната си любов. Средната възраст със спокойствието, стабилността и новите си възможности. И накрая старостта, когато берем плодовете от житейския опит, тъгите и внезапно връхлетялата ни свобода.

Лиса Айсату се е наложила като един от най-успешните илюстратори в Норвегия. Тя е автор на текста и илюстрациите към шест книги за деца, сред които филмираната „Од е яйце“ и „Риба за Люна“. Илюстратор е на множество успешни детски книги като поредицата за трола Тамбар, в съвместна работа с Тур Оге Брингсверд, „Момичето, което искаше да спаси книгите“ от Клаус Хагерюп и „Скоро ще заспиш“, написана от сестра ѝ Хади Н’джие.