Продължете към съдържанието

Приказните острови

Автор: Антъни Мейсън

ISBN: 978-954-28-1089-6

Дата на издаване: 2012-07-01

Корична цена: 28 лв.

Книгата „Приказните острови“ е великолепно илюстриран пътеводител. Той е идеалното място да се изгубите сред чудесата на най-забележителните архипелази, лагуни и островчета на земята. От идиличните райски плажове на Сейшелските острови и Таити до почти неизследваната пустош на островите Елсмиър  и Съртси, от дивата фауна на Мадагаскар до планините на Хокайдо в Япония.

Известният пътешественик и писател Антъни Мейсън е съставил една изключителна колекция от 50 поразително красиви острова, както естествени, така и създадени от човешка ръка. Представата за мечтания остров е дълбоко заложена в човешкото съзнание. Споменаван още в древногръцките легенди и викингските саги, той приема най-различен облик. Тук лъскавите тропически атоли, олицетворяващи съвременната идея за райски кътчета, съседстват със суровите, брулени от ветровете скали, с бликащите от живот тропически лесове и приказните градове. 

Приказните острови„, подплътена с увлекателно повествование и пищни цветни фотографии, ще ви позволи да се потопите в романтиката на Капри и Санторини, да побродите из неравния терен на остров Скай, да стъпите на дивите брегове на Борнео и да откриете древната и загадъчна култура на Великденските острови. Чрез своите проницателни описания, увлекателни истории и вдъхновяващи съвети за пътешествениците, тази книга създава неповторим калейдоскоп от непокътнати убежища от цивилизацията.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Приказните острови”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *