Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Това е моят живот/Ал Бано

Автор: Роберто Алегри

ISBN: 978-954-28-0854-1

Дата на издаване: 2012-12-01

Страници: 200

Корична цена: 10 лв.

"Ако един артист не подкрепя властващия политически цвят, той не може да намери работа и посредствени певци, които никога не са написали една песен, а само са изпълнявали музиката на другите, стават гении, "учители". Докато певци, които са добри композитори, остават изцяло в сянка. Нещо повече, огорчени и съсипани, те изоставят тази професия.

Аз смятам, че изключително тежък проблем е влиянието на политическата власт върху изкуството и културата. Преди всичко защото информационните канали са били винаги в ръцете само на един политически цвят и никога не е имало място за дебати и несъгласия. Така се манипулира свободата на словото, ограничават се артистите, фалшифицира се творчеството, поддържат се хора, които не заслужават, и се съсипват таланти. Това се отнася не само за забавната музика, но и за класическата, за оперните певци, пианистите, цигуларите и балерините. А също и за литературата и живописта.

Аз също бях обречен на такъв край. Но аз съм твърдоглав, решен да успея, непреклонен пред трудностите и никога не съм се предавал."

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Това е моят живот/Ал Бано”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *