Продължете към съдържанието

LIFE Кийт Ричардс

Автор: Кийт Ричардс

Преводач: Деян Кючуков

ISBN: 978-954-28-1014-8

Дата на издаване: 2012-12-01

Преведено от: английски език

Корична цена: 25 лв.

Това е то Животът.

Вярвате или не,

Не съм забравил нищо от него.

Хвала и благодарност,

 

Кийт Ричардс

 

Заедно с „Ролинг Стоунс” Кийт Ричардс създава мелодиите, текстовете и песните, разбунили света. В продължение на четири десетилетия неговият живот е олицетворение на рокендрола: той поема рискове, надига открито глас и преследва своите цели и желания по един неповторим начин.

И сега, най-сетне, имаме възможността да чуем от устата на самия герой историята на този живот в окото на урагана. И какъв живот само! Вманиаченото слушане на Чък Бери и Мъди Уотърс през детството в Кент. Ученето на китара и формирането на бандата заедно с Мик Джагър и Брайън Джоунс. Първата слава и успехи на „Ролинг Стоунс” като група от „лоши момчета”. Знаменитата полицейска акция в Редландс и последвалата серия от конфронтации с една неспокойна власт, която довежда до утвърдения му образ на бунтар и герой на масите. Създаването на безсмъртни музикални мотиви, като тези в Jumping Jack Flash, Street Fighting Man и Honky Tonk Women. Влюбването в Анита Паленберг и смъртта на Брайън Джоунс. Данъчното изгнание във Франция, турнетата, превзели стихийно Американския континент, неспирно растящата слава, изолацията и пристрастяването към наркотиците. Любовта с Пати Хансен. Отчуждаването с Мик Джагър и последвалото помирение. Женитбата, семейството, самостоятелните албуми, „Експенсив Уайнос” и пътят, който никога не свършва.

С уникален и съкровено личен глас, с обезоръжаваща прямота, която винаги е била негов запазен знак, Кийт Ричардс всъщност ни поднася житейската история на нашето време, неподправена, безстрашна и правдива. 

 

Кийт Ричардс е роден в Дартфорд през 1943 г. Китарист, вокалист, автор на песни и съосновател на „Ролинг Стоунс”, той издава също и соло албуми със своята група „Експенсив Уайнос”. Живее в Кънектикът със съпругата си Пати Хансен.

 

Джеймс Фокс познава Кийт Ричардс от началото на 70-те, когато работи като журналист  в Sunday Times.Творбите му включвата легендарния бестселър White Mischief. Живее в Лондон със съпругата и синовете си.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “LIFE Кийт Ричардс”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *