Продължете към съдържанието

Годениците на Васил Левски

Автор: Светослава Рудолф

Илюстрации от: Иван Петров

Дизайн на корица: Иван Петров

ISBN: 9789542828037

Дата на издаване: 2019

Страници: 172

Корица: мека

Корична цена: 13.9 лв.

В интригуващото си изследване Светослава Рудолф разкрива, че Дякона е обожаван от жените, които са готови на всичко за него. Че самият той обича няколко жени в живота си. И дори че празнува истински годеж пред 5000 души в село Аджар (сега Свежен), където има намерение да си направи дом.

Тя установява, че Захари Стоянов умишлено е крил факти от личния живот на Апостола, за да го покаже отдаден единствено и само на делото.

Разследването се основава на огромен доказателствен материал – не само на спомени на очевидци и роднини, а на трудно издирени ранни документи и свидетелства в Централния държавен архив, в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”, в регионалните исторически музеи в Карлово и Ловеч, както и в лични архиви.

 

Светослава Рудолф е завършила немска и английска филология в СУ „Св. Климент Охридски” и специализира в САЩ, Германия, Канада и Белгия. През 1990 г. е отличена с приза „Репортер №1” на фондация „Репортер 7”, а след това получава много, включително международни, награди за журналистика.

„Годениците на Васил Левски” е четвъртата книга на Светослава Рудолф. Това е първото ѝ сензационно разследване за тайни от живота на известни личности в поредицата „Мистерии и факти”.

Дизайнер на корица: Иван Петров

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Годениците на Васил Левски”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *