Продължете към съдържанието

Фреди Меркюри Биография

Автор: Лора Джаксън

ISBN: 9789542832621

Страници: 260

Корица: Мека

Корична цена: 16 лв.

Кралят със звезден глас

Роден с името Фарух Булсара на остров Занзибар, Фреди Меркюри печели световна слава като фронтмен на една от най-известните рок банди на всички времена. В своето изследване на неговия живот и кариера Лора Джаксън разкрива много истини за култовия ексцентрик и припомня както сценичния образ на Фреди, така и неговата истинска същност, човека зад кулисите, раздиран от терзания и противоречия, но преливащ от вдъхновение.

Тази книга съдържа ексклузивни интервюта с някои от най-близките хора на Меркюри

Включително с музикантите от Queen, а също и с други звезди, които разказват любопитни истории за работата си с него – като Клиф Ричард, Ричард Брансън и Брус Дикинсън.

Лора Джаксън има зад гърба си редица биографии на рокаджии като Брайън Джоунс, Стивън Тайлър, Боно, Бон Джоуви, както и на китариста на Queen Брайън Мей. Тя е изключителен познавач на музиката и историята на рока, а умението ѝ да предава увлекателно, но и прецизно събитията я е превърнало в един от най-популярните биографи на звездите.

„Забележителна биография… великолепен разказ за един творчески гений.“

Дейли Мейл

„Докосва всички страни на показния и скандален свят на рокендрола… великолепно четиво.“

Тайм Аут

Виж трейлъра на последния филм от 2018 г., посветен на Фреди Меркюри. „Бохемска рапсодия“ спечели 4 награди Оскар, сред които за най-добра главна мъжка роля за играта на Рами Малек и две статуетки „Златен глобус“ за най-добър филм и отново за най-добра мъжка главна роля.