Продължете към съдържанието

Дързостта на надеждата/Барак Обама

Автор: Барак Обама

ISBN: 9789542803546

Дата на издаване: 2012-01-01

Страници: 416

Корична цена: 18 лв.

Адвокатът по граждански права и преподавател по право в Чикагския университет Барак Обама влиза в политиката на 35 години като член на Сената на щата Илинойс, воден от вярата си в общия успех на американската нация и от борбения си дух. През 2000 г. губи катастрофално изборите за Конгреса на САЩ, а само година по-късно атентатите от 11 септември 2001 г. променят фундаментално политическата действителност в Америка и в света. Като залага политическата си кариера, през 2002 г. той обявява кандидатурата си за американския Сенат. Въпреки твърде скромните надежди да бъде избран, той успява да надделее първо в предварителните избори на демократите, след това в редовните избори за Сената през 2004 г., а през 2008 г. е избран за президент на САЩ. Книгата на Барак Обама разкрива впечатленията му по време на двугодишната кампания – нуждата да се възродят основополагащите идеали на американската нация, да се превъзмогнат предизвикателствата на глобализацията и да се преодолеят партийните противоречия. Той предлага един нов тип политика, като в „Дързостта на надеждата" споделя личните си разсъждения върху съвременния политически живот в САЩ и пътя за възраждане на нейните ценности.

„Дързостта на надеждата" е национален бестселър номер едно според „Ню Йорк Таймс", „Лос АнджелисТаймс" „Вашингтон Поуст", „Сан Франциско Кроникъл".

Малцина сред партийния пейзаж могат да разискват думата „надежда" в политически контекст и да бъдат смятани за искрени.

Джон Болзър, Лос Анджелис Таймс

В нашето безчестно, отчайващо време дарбата на Обама да обещава човечни, разумни решения с приповдигната, изтънчена проза наистина изпълва човек с надежда.

Майкъл Кейзин, Вашингтон Поуст

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Дързостта на надеждата/Барак Обама”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *